Golf de Clervaux


Luxemburg, voor golf en meer...


Het is relatief dichtbij (drie a vier uur autorijden vanaf midden Nederland), het kent een voor ons Nederlanders exotische heuvelachtige en bosrijke omgeving, er zijn diverse prima golfbanen en er is het nodige te zien en te beleven in dit groothertogdom.


Clerveaux


Dit is al jarenlang een voor Nederlanders populaire golfbestemming. De goed onderhouden baan kent vlakke holes met brede fairways maar ook de nodige met een behoorlijk stijg- en dalingspercentage. Even wennen voor ons vlakkelanders! Het hotel bij de golfbaan is onlangs

Golf de Clervaux

Golf de Clerveaux, redelijk heuvelachtig.

in andere handen overgegaan en dat blijkt een management met ambitie. Alles is er tip top in orde. Het restaurant heeft blijkbaar een goede 

naam want er komen ook de nodige niet golfende gasten graag een vorkje meeprikken. Het dorpje Clerveaux kent een karakteristiek kasteel daterend uit de 15e eeuw. In dit gebouwencomplex is o.m ondergebracht de fotoexpositie The Family of Man. Deze verzameling van artistieke documentairefoto's bestaat al sinds 1955 en heeft werkelijk de hele wereld over gereisd. Heel erg de moeite van een bezoek waard en niet alleen als een rondje golf bijvoorbeeld vanwege de regen niet aantrekkelijk is. Ook niet onvermeld mag blijven het Ristorante Amici da Lonati midden in het dorp. Het is echt smullen geblazen daar van de creaties van chef Salvatore Scotto en zijn Napolitaanse team.

Restaurant da Lonati

Op bezoek in het kasteel van Clerveax.


Hier is o.m. de werkelijk unieke fotoexpositie The Family of Man te zien.


Vianden


Onderweg naar de volgende golfbaan bezochten we nog een kasteel ditmaal dat van Vianden. Een bezoek aan dit hoog boven de omgeving uittorenend chateau geeft een beeld van de verwantschap van de bewoners destijds met ons Oranjehuis. Imponerend en interessant.

Hole 18 Golf de Luxembourg Domaine de Belenhaff .

Golf de Luxembourg Domaine de Belenhaff .

Kikuoka Country Club.

Kasteel Vianden


Junglingster


Hier was Golf de Luxembourg Domaine de Belenhaff de volgende stop op onze ronde. Deze baan is gesitueerd op een 120 ha groot landgoed in licht glooiend terrein. Op 17 km van de stad Luxemburg is dit een gewilde uitstekend onderhouden baan. Het clubhuis is hier ondergebracht in een statig landhuis en het restaurant in een modern aangebouwd gedeelte. Dit is typisch een baan waar ook de nog wat minder bedreven amateur toch heel veel plezier kan beleven. Het internationale karakter van deze baan is terug te vinden in de naamgeving van de diverse holes: Hole 1: Zwou Eechen, hole 2: Double Trouble en hole 4 Cul de Sac.


Mondorf le Bains


Pal aan de grens met Frankrijk in de Moezel regio hebben we gelogeerd in hetMondorf Parc Hotel. Dit vormt onderdeel van Le Parc Thermal de Mondorf-Les-Bains, een populaire Spa-voorziening met werkelijk alles wat men op dat terrein kan wensen in huis. In deze Spa kan men tot 1.200 gasten per dag ontvangen. Mogelijk dus een prima bestemming voor reisgenoten die (een keer) niet willen golfen.


Kikuoka Country Club


Deze club is te vinden bij het plaatsje Canach weer vlak buiten de hoofdstad. Ook hier is het internationale karakter van deze club weer opvallend. Centraal op deze club is het Kikuoka Mercure Hotel waarin ook het restaurant en de golfshop is ondergebracht. Het geheel voldoet hier zeker aan hoge normen maar straalt tegelijk, zeker in vergelijking met de hiervoor beschreven club, een behoorlijk commerciële sfeer uit. Begrijpelijk met een groot hotel als uitvalsbasis is veel hier ingesteld op groepen. De baan is wonderschoon en van zeer hoge kwaliteit. Het is een prachtig ruim afwisselend parcours, ook hier weer op een oppervlak van 120 ha gerealiseerd, gelegen in een heuvelachtige omgeving met vaak mooie panorama’s zoals bijvoorbeeld op het nabijgelegen schilderachtige Canach. De hoogteverschillen op deze baan zijn overzienbaar zodanig dat het goed doenlijk is lopend al dan niet met een trolley hier te spelen.

Kikuoka Country Club met uitzicht op dorpje Canach.


Stad Luxemburg


De stad Luxemburg verdient zeker ook een bezoek. Het is een stad met moderne dynamische allure terwijl het inwoneraantal slechts 115.000 is. Naast gezelligheid en een breed winkelaanbod is hier ook het nodige van historische waarde te bekijken en bezoeken.


foto's bij dit artikel: Jan van der Burg

Golf de Luxembourg Domaine de Belenhaff .

Golf de Luxembourg Domaine de Belenhaff .

Kikuoka Country Club.

Kikuoka Country Club.

Stadhuis van de stad Luxemburg