Golfbestemming.nl

  Suggesties voor golftrips...

     
Mallorca, zonnige golfbestemming?!

Bij het verkennen van nieuwe golfbestemmingen laat het weer zich uiteraard niet plannen. Met Mallorca als reisdoel is het weer wel je minste zorg. Het gemiddeld aantal zonuren varieert hier door het hele jaar heen van 5 tot 11. Domme pech dus dat we tijdens onze trip overvloedige regen troffen. De eerste regen sinds 6 maanden die voor de eilandbewoners (en hun golfbanen) uiterst welkom was. De kennismaking met enkele golfbanen hebben we wat moeten beperken maar gelukkig hadden we de kans de hoofdstad Palma wat nader te bekijken. De stad (ruim 400.000 inwoners) blijkt erg de moeite waard met een rijke interessante geschiedenis, een breed cultureel aanbod, en talloze cafe’s, restaurants en bijbehorende (deels verwarmde) terrassen. Het oude centrum staat vol met grote huizen van de oorspronkelijke heersende klasse op het eiland. Dergelijke grote huizen kennen standaard een ruime patio en binnentuin en karakteristiek is dat de bovenste etage van dergelijke panden bestaat uit een beperkte zolderetage die vooral dient om de rest van de woning tegen de zon(newarmte) te beschermen. Hier en daar is het mogelijk in deze buurt naar binnen te gluren en je staat dan versteld van de weelde die de interieurs van deze panden vaak kenmerkt. In het oude centrum treft men bij de smalle staatjes en pleinen ook heel veel kerken. Zeer imposant en boven de stad uitreizend is natuurlijk de grote kathedraal die gegrondvest is op de fundamenten van de Moorse moskee die na de Moslim-heerschappij is vernietigd. 

          

 

Golf Son Muntaner
Het is een ruime vallei die plaats biedt aan deze van 2000 daterende golfbaan. De aanblik van de golfbaan die ineens aan je voorgeschoteld wordt als je vanaf een heuvel de vallei binnenrijdt is overrompelend mooi. Het is een lichtglooiend landschap met enkele waterpartijen erin met daarbovenuit stekend een imposant modern lichtgeel clubhuis. Jammer dat de aandacht daarnaast ook getrokken wordt door een daarnaast staande hoge schoorsteen die vroeger behoorde bij een steenbakkerij. De baan blijkt heerlijk bespeelbaar en opvallend is dat er tussen de diverse fairways zodanig gemaaid wordt dat de bal er nagenoeg altijd teruggevonden wordt. De baan is, zoals gezegd, licht glooiend maar heel goed zonder buggy te belopen. Dat de baan dateert van 2000 is ook aan de beplanting wel te zien maar hier en daar treft men toch aanzienlijk oudere bomen. Zo staat op de fairway van hole 15, een nationale trots van het eiland, de 1000 jaar oude olijfboom “Na Capitana”. Al met al een heerlijke baan waarop ook voor hoge handicappers een goede score goed bereikbaar is. Gelukkig bleek er, toen het bij ons bezoek weer eens pijpenstelen regende, ook een overdekte afslag voor de driving range beschikbaar. Het restaurant mag hier tenslotte in positieve zin niet onvermeld blijven.  http://www.sonmuntanergolf.com/en/
Meer beoordelingen van deze baan op:   

 

 

 

Golf Son Vida
Tussen de buien door lukte het ons nog de eerste negen van Golf Son Vida te bespelen. Deze baan is gesitueerd rondom het Castillo Hotel Son Vida waarin we bij ons verblijf gastvrij onderdak vonden. Het hotel is gelegen bovenop een heuveltop (met een mooi zich op de stad Palma) en de baan cirkelt in feite rond de heuveltop. Enig klimmen en dalen is hier wel aan de orde dus een buggy is wel aanbevolen. Deze door Fred Hawtree ontworpen baan is de oudste van Mallorca. In 1964 is hij geopend door Prins Rainier van Monaco. De leeftijd is goed aan de volwassen beplanting rondom de baan af te lezen. In de wereld van de golfpro’s heeft deze baan een zeker prestige maar dit betekent niet dat voor de gemiddelde golfer hier niet veel plezier en een goede score bereikbaar is. We hebben genoten van de gespeelde 9 holes en kijken met belangstelling uit naar de mogelijkheid onze ronde later nog eens te voltooien. Het clubhuis van Son Vida is buitengewoon sfeervol. De keuken blijkt er prima en daarnaast viel ons op dat hier voor de rokers een schitterende lounge met comfortabele fateuils en banken is gereserveerd met een open haard die, wellicht ter compensatie van het regenachtige weer, hier gezellig knetterde. Aan het bespelen van Golf Son Quint zijn we door het weer niet toegekomen. Alles bijeen is er voor ons nu alle reden nog eens naar Mallorca terug te keren.
http://www.sonvidagolf.com/en/
Meer beoordelingen van deze baan op:

 

 

 

 

 

 

Clubs to Hire
Voor deze golftrip zijn we naar Mallorca gereisd vanaf Eindhoven met een rechtstreekse vlucht van Ryanair. Een soepele verbinding voor een kleine prijs. Zo’n prijs loopt uiteraard aanzienlijk op als je ervoor kiest je eigen golfset mee te nemen. Om dat te vermijden kozen we er deze keer voor een set clubs te huren bij Clubs to Hire. Onze vooruitbetaalde huurclubs stonden voor ons gereed op het vliegveld van Palma en voor de huur waren we minder kwijt dan dat we aan een enkele reis kwijt zouden zijn voor het meenemen van onze eigen set. Een absolute aanrader dus deze organisatie die op diverse vliegvelden in Europa hoogwaardige sets golfclubs in de huur-aanbieding heeft.

 

 

 

   

terug naar boven...

Uitzicht vanuit Castillo Hotel Son Vida op de stad Palma
Historische tegenstander van Don Quichot
Golf Son Vida
Na Capitana, duizend jaar oude olijfboom op de baan van Golf Muntaner
Vlag van Mallorca
Hotels en banen liggen vlak bijeen iets buiten Palma
Gratis shuttledienst tussen de hotels en banen van de Arabella-Groep
Onder het groeiend aantal vestigingen van Clubs to Hire nu ook een op vliegveld Palma de Mallorca
Buggies met praktische gps op Golf Son Vida
Buggy komt op Golf Son Vida goed van pas!
Clubhuis Golf Son Muntaner
"Geen entree met natte kleding!" Heel toepasselijk gedurende deze trip!
Golf Son Quint, wel bezocht maar binnen gebleven, je begrijpt waarom!
Golf Son Muntaner, golf in de regen maakt niet vrolijk!
Golf Son Muntaner
Oprijlaan naar Castillo Hotel Son Vida